Україна

ОГП підтвердив замах на журналіста з Казахстану


ОГП підтвердив замах на журналіста з Казахстану

Потерпілий чоловік і його дружина проживають в Україні з 2014 року. Вони мають статус біженців.

Правоохоронці почали розслідування за фактом замаху на умисне вбивство журналіста, громадянина Казахстану у Києві. Про це повідомив Офіс генерального прокурора (ОГП) у вівторок, 18 червня.

“За попередньою інформацією, невідомий з пістолетом підбіг до машини, де перебував потерпілий та його дружина, здійснив постріл у чоловіка, після чого втік”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що замах стався у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де проживає подружжя. Потерпілий чоловік разом з дружиною, теж журналісткою, проживає в Україні з 2014 року. Вони мають статус біженців.

Зараз поранений чоловік перебуває у лікарні у важкому стані. Правоохоронці вживають заходи щодо встановлення особи нападника.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України).

Раніше у вівторок стало відомо про стрілянину у Києві на вулиці Віктора Ярмоли. Пізніше ЗМІ повідомили, що поранено журналіста Айдоса Садикова, який відомий критикою президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.

Восени 2023 року Айдос та Наталія Садикови були оголошені казахською владою в розшук за звинуваченням у “розпалюванні соціальної, національної, родової, станової чи релігійної ворожнечі”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − one =

Back to top button