Україна

Оголошено підозри трьом військовим, які ремонтували командиру будинок


Оголошено підозри трьом військовим, які ремонтували командиру будинок

Офіцеру інкримінують перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, а сержанту і солдату – ухилення від військової служби в умовах воєнного стану.

На Буковині повідомили про підозру трьом військовослужбовцям, які ремонтували будинок комбата замість служби у зоні бойових дій. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Повідомляється, що підозру оголошено командиру батальйону однієї із бригад територіальної оборони і двом його підлеглим. Офіцеру інкримінують перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, а сержанту і солдату – ухилення від військової служби в умовах воєнного стану.

“За даними слідства, підполковник запропонував двом військовослужбовцям замість відправки у гарячі точки взаємовигідну угоду – ремонтувати будинок, що належить його близькій родичці. Вони погодились і протягом чотирьох місяців офіційно вважались такими, що перебувають в районі ведення бойових дій на сході країни. При цьому щомісячно незаконно отримували грошове забезпечення та додаткові виплати”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомили в прокуратурі, у червні – жовтні 2023 року вони перебували у Вижницькому районі на Буковині. Вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу.

Командиру загрожує до 12 років ув’язнення, солдатам – до 10 років.

Командиру роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК, який фіктивно влаштував на роботу прикарпатських футболістів, повідомили про підозру.

У Раді передумали карати ухилянтів, які виїхали за кордон

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button