Україна

Очільники МЗС країн Балтії 23 лютого приїдуть до України з робочим візитом – 1News

Очільники МЗС Латвії, Литви та Естонії перебуватимуть в Україні протягом 23-25 лютого


фото з відкритих джерел

Міністри закордонних справ країн Балтії 23-25 лютого здійснять спільний візит до України. Про це у своєму Twitter повідомив глава МЗС Латвії Едгар Рінкевичс.

“З метою висловлення солідарності та підтримки України в її боротьбі за незалежність і територіальну неподільність міністри закордонних справ країн Балтії 23-25 ​​лютого разом відвідають Україну” – написав міністр.

За словами Рінкевичса, ескалація Росією ситуації на Донбасі та рішення залишити російські війська в Білорусі після закінчення військових навчань однозначно говорять про те, що ЄС має розпочати запровадження санкцій проти Росії.

“Ми вважаємо, що Росія заслуговує на осуд за свої агресивні та деструктивні дії, навмисну ескалацію ситуації в регіоні та зазіхання на суверенітет та територіальну цілісність України”, — сказав міністр.

На його думку, санкції проти Росії мають бути застосовані до газопроводу Nord Stream 2 та фінансового сектору. Латвія також виступає за введення експортних обмежень, щоб обмежити передачу до Росії товарів подвійного призначення та високих технологій.

1News за темою: Олаф Шольц запевнив сенаторів США, що “Північний потік-2” зупинять у разі наступу РФ на Україну

Раніше прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте заявила, що у випадку наступу РФ на Україну Литва готова розширити підтримку нашої держави. За її словами, влада вже збирає запити на допомогу, яку може забезпечити Литва.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button