Україна

ОБСЄ: на Донбасі погіршилася ситуація з безпекою

На Донбасі в зоні бойових дій погіршилася ситуація з безпекою. Про це заявив голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні посол Яшар Халіт Чевік, виступаючи з доповіддю на засіданні Постійної ради ОБСЄ. Про це повідомляє прес-служба Місія, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Посол Я. Халіт Чевік зазначив, що, за спостереженнями місії, з моменту його останньої доповіді ситуація з безпекою погіршилася, в тому числі зросло застосування забороненого Мінськими угодами озброєння, активізувалися бойові дії поблизу важливих локацій, збільшилася кількість жертв серед цивільного населення, а також не припиняються обмеження свободи пересування СММ”, – йдеться в повідомленні.

Глава СММ звернув увагу, що тільки лише в серпні кількість підтверджених місією жертв серед мирного населення в результаті обстрілів зі стрілецької зброї і важкого озброєння склала 12 осіб. Це найвищий показник з моменту досягнення домовленості про заходи щодо посилення режиму припинення вогню 22 липня 2020 року. Така тенденція продовжилася і у вересні.

Раніше повідомлялося, що СММ ОБСЄ фіксує найбільше число обстрілів на Донбасі за останні 14 місяців.

Back to top button