Україна

Обрання запобіжного заходу Кузьміних – нардеп не з’явився у суді, оскільки поїхав в Житомир за паспортом – 1News

Сергій Кузьміних
aspi.news

Суддя оголосив перерву для ознайомлення з клопотанням захисту про можливість участі нардепа в засіданні за допомогою відеозв’язку

Народний депутат від фракції “Слуга народу” Сергій Кузьміних не прийшов до Вищого антикорупційного суду Києва на засідання щодо обрання йому запобіжного заходу, оскільки поїхав до Житомира за паспортом для підтвердження своєї особи. Про це заявила адвокат політика перед початком слухання, передає PavlovskyNews.

“Для уникнення маніпуляцій та різних домислів, офіційно повідомляю, що я зараз перебуваю в Житомирському Апеляційному суді і намагаюся вийти у форматі відеоконференції. Щоб не було знову провокацій, які були раніше з розшуком, наголошую – я не ховався і не збираюся ховатись!”, – написав “слуга” у своєму Facebook.

Адвокат нардепа заявила, що через відстань між Києвом і Житомиром в 130 км Кузьміних не встигав повернутися до початку засідання.

Після цього, суддя оголосив перерву для ознайомлення з клопотанням захисту про можливість участі Сергія Кузьміних у засіданні за допомогою відеозв’язку.

1News за темою: Спіймали на хабарі: “Слуга народу” Кузьміних виходить із фракції

Нагадаємо, нещодавно співробітники Національного антикорупційного бюро України викрили Сергія Кузьміних на отриманні хабара у 558 тисяч гривень. За даними слідства, він сприяв укладенню контрактів з лікарнею в Житомирській області.

Пізніше Генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала підозру Сергію Кузьміних. За її словами, депутат використовував свої службові повноваження і вплив для правопорушень у сфері медицини. 

3 лютого стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України оголосило Кузьміних у розшук. Сам депутат заявив, що не отримував повістку на допит і здивований оголошенням його в розшук.

Вчора, 7 лютого, НАБУ і САП затримали нардепа від фракції “Слуга народу” Сергія Кузьміних. У САП також додали, що розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відбудеться того ж дня о 15:00. Однак, Вищий антикорупційний суд переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу на 8 лютого, оскільки політик не надав необхідних документів для встановлення його особи.


Джерело

Back to top button