Україна

Обов’язкова COVID-вакцинація – Кузін розповів, скільки людей наразі відсторонили від роботи – 1News

Станом на на 7 лютого відсторонений 7 531 нещеплений співробітник


Фото з відкритих джерел

В Україні відсторонили від роботи понад 7,5 тисячі працівників органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та медиків невакцинованих від коронавірусу. Вони зобов’язані були зробити як мінімум одне щеплення до 31 січня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

“Всього в Україні в закладах охорони здоров’я (комунальних і державних) зараз працюють понад 755 тисяч співробітників. Відсторонено – 2136 працівників, тобто приблизно 0,2%”, – уточнив Кузін.

Він нагадав, що з 31 січня набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про обов’язкову вакцинацію від коронавірусу медиків, комунальників та місцевих чиновників. Кузін додав, що після цієї дати від роботи повинні усувати без збереження заробітної плати тих, хто не зробив хоча б одне щеплення.

Загалом, за даними заступника очільника МОЗ, станом на 7 лютого відсторонений 7 531 нещеплений співробітник органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я.

Серед них:

– 4 578 співробітників комунальних підприємств;

– 2 136 працівників сфери охорони здоров’я, у тому числі 216 лікарів, 764 медсестер, 1 155 осіб з числа господарського та адміністративного персоналу;

– 817 представників органів місцевого самоврядування.

1News за темою: Обов’язкова COVID-вакцинація. Денісова просить Кабмін замість відсторонення дозволити працювати дистанційно

Нагадаємо, 31 січня в Україні набув чинності новий наказ МОЗ щодо обов’язкової вакцинації від COVID-19. 


Джерело

Back to top button