Україна

Оборонна лінія Кримського мосту сильно ослаблена


Оборонна лінія Кримського мосту сильно ослаблена

Захисні споруди біля Керченського мосту були міцно встановлені, але через потужний шторм їх змило.

 
Російська оборона Кримського мосту сильно постраждала внаслідок шторму. Більшість барж перед ним з боку Чорного моря змило чи затопило. Відповідні супутникові знімки оприлюднив OSINT-аналітик MT_Anderson у соцмережі Х.
 
Судячи з супутникових знімків, захисні споруди Керченського мосту станом на 28 листопада зазнали досить значних пошкоджень у порівнянні з тим, що було зафіксовано 4 жовтня.
 
Так, біля мосту три баржі затоплені й одна частково затоплена, дві баржі – повністю змило водою. Ще одна баржа залишається на плаву, але вона ні до чого не прив’язана.

 Баржі біля Керченського мосту 04.10.2023. Фото: Супутникові знімки з Х MT_Anderson
Стан захисної лінії Кримського мосту після шторму, 28.11.2023. Фото: Супутникові знімки з Х MT_Anderson


Як відомо, 26 листопада у Чорному морі та на півдні України, включно з тимчасово окупованим Росією Кримом, почався сильний шторм. Внаслідок стихії в різних регіонах було повалено сотні дерев, десятки будинків зазнали пошкоджень, тисячі людей залишилися без світла, були жертви.

Нагадаємо, що Кримський міст зазнав ударів як мінімум двічі. У жовтні 2022 року на ньому стався потужний вибух, що спричинив значні руйнування. Пізніше у СБУ заявили, що це була їхня спецоперація. А у липні 2023 року Кримський міст успішно атакували морські дрони Sea Baby.

Після цього росіяни розмістили біля мосту бони і захисні споруди. Так окупанти розраховували захистити незаконну споруду від ударів з моря.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button