Україна

Оборона Авдіївки: росіяни здійнили спробу прориву


Оборона Авдіївки: росіяни здійнили спробу прориву

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 20 атак у районі Авдіївки та ще три – у районі Первомайського Донецької області.

З початку поточної доби українські війська відбили 45 атак російських агресорів на семи напрямках. Більше всього ворожих штурмів під Авдіївкою, повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в суботу, 3 лютого.

Загалом на фронті відбулися 45 бойових зіткнень. Ворог здійснив 54 авіаційні удари й 33 обстріли із РСЗВ по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Куп’янському напрямку ЗСУ захисники відбили дві ворожі атаки в районах Синьківки й Іванівки Харківської області. Росіяни безуспішно намагалися прорвати там оборону.

Авіаційних ударів росіяни завдали в районах Куп’янська, Іванівки, Кислівки, Табаївки та Піщаного Харківської області. Близько 15 населених пунктів на Куп’янському напрямку російська армія атакувала артилерійським і мінометним вогнем.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили п’ять ворожих атак у районах Серебрянського лісництва Луганської області, Тернів та Ямполівки Донецької області. Росіяни намагалися прорвати там оборону за підтримки авіації.

Від мінометних й артилерійських ударів російської армії постраждали близько 15 населених пунктів, серед них – Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка, Верхньокам’янське та Виїмка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили три ворожі атаки в районі Богданівки та Кліщіївки Донецької області. Війська РФ безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення. Понад 10 населених пунктів потрапили під вогонь російських мінометів й артилерії, зокрема Григорівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 20 ворожих атак у районі Авдіївки та ще три – у районі Первомайського Донецької області. За підтримки авіації російська армія намагалася прорвати там оборону.

Авіаудару загарбники завдали в районі Олександрополя Донецької області. По більш ніж 15 населених пунктів на цьому напрямку росіяни спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Новобахмутівці, Бердичах, Степовому, Авдіївці та Первомайському Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки й Новомихайлівки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації шість разів безуспішно намагалися покращити там своє тактичне положення.

Під артилерійським і мінометним вогнем росіян опинилися Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка й Парасковіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку наші оборонці відбили дві ворожі атаки в районі, що південніше від Золотої Ниви Донецької області.

Російські війська вдарили з авіації по районах Старомайорського, Вугледара й Урожайного. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку зазнали артилерійських і мінометних ударів ворога, серед них – Водяне, Пречистівка, Старомайорське та Рівнопіль.

На Запорізькому напрямку ворог не вів наступальних дій, натомість бив з артилерії й мінометів по населених пунктах. Під ворожим вогнем перебували понад 20 міст і сіл, зокрема Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Білогір’я, Роботине і П’ятихатки.

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовлялися від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби вони чотири рази намагалися штурмувати українські позиції, але безуспішно.

У районах Червоного Маяка, Кринків та Зміївки Херсонської області російська армія завдала авіаційних ударів. Від артилерійського й мінометного вогню загарбників потерпали Херсон, Червоний Маяк, Токарівка, Садове й Кізомис Херсонської області.

Із реактивних систем залпового вогню росіяни вдарили в районах Іванівки, Кринків й Інженерного.

Українська авіація протягом дня завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу російських загарбників. Підрозділи ракетних військ ЗСУ вдарили по району зосередження особового складу ворога та його артилерійському засобу.

Нагадаємо, за добу 2 лютого на фронті було “відмінусовано” 880 російських загарбників. Загальні втрати Росії з початку війни наближаються до 390 тисяч вбитими.

Удар по Бельбеку: на супутниковому знімку показали наслідки

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button