Україна

Облік газу у кіловат-годинах – Що це означає для українців – 1News

З 1 травня приймання-передача природного газу буде здійснюватися не в метрах кубічних, а в кіловат-годинах


Фото з відкритих джерел

У травні цього року Україна переходить на облік газу в одиницях енергії. Згідно з ухваленим Верховною Радою законом (проект 2553), приймання-передача природного газу буде здійснюватися не в метрах кубічних, а в кіловат-годинах. Про це повідомляє пресслужба Оператора ГТС України (ОГТСУ).

Як зазначили в пресслужбі, перехід на європейські правила обліку газу означатиме:

  • справедливе ціноутворення – за обсяг отриманої енергії, а не за обсяг переданого газу. Енергетична цінність природного газу різна в залежності від регіону та змінюється в часі в залежності від джерела надходження (імпорт, підземні сховища газу, видобувні компанії, тощо);
  • уніфікацію одиниць вимірювання для різних видів енергії ( наприклад газу та електричної енергії). Це питання енергоефективності, економії ресурсів та раціонального та прозорого вибору споживача між різними джерелами отримання енергії;
  • подальшу інтеграцію України до Європейського ринку газу та спрощення бізнес-процесів для замовників послуг транспортування. Купівля газу в Європі, його подальше транспортування, розподіл та постачання буде здійснюватися в однакових одиницях.
1News за темою: “Нафтогаз” розпочав імпорт газу: Паливо купуватимуть по 1000 доларів за тисячу кубометрів

Нагадаємо, нещодавно заступник міністра енергетики Максим Немчинов розповів, чи потрібні нові лічильники для переходу на нову систему обліку газу. 


Джерело

Back to top button