Україна

Низка українських компаній оприлюднили тарифи на постачання блакитного палива

Низка українських компаній, що постачають газ для населення, оприлюднили тарифи на постачання блакитного палива в рамках обов’язкового річного пакету. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Так, ТОВ “Торговельна електрична компанія” встановила базовий річний тариф на рівні 10,8 грн/куб. м із ПДВ. При цьому транспортування не враховане. Місячний тариф на травень – 9,9 грн / куб. м (з ПДВ, без транспорту).

Річний тариф ТОВ “Чернівецька обласна енергопостачальна компанія” становить 13,5 грн/куб.м з ПДВ, включаючи транспортування. Місячний тариф на травень – 8,5 грн/куб .м (з ПДВ і транспортом).

ДП “Євода Трейд” КП “Луцькводоканал” оголосило тариф на травень – 9,85 грн/куб.м з ПДВ (даних щодо транспортування немає).

Крім того, інформагентство пише, що ТОВ “Чернівцігаз збут”, один з приблизно двох десятків постачальників, що працюють під брендом “Твій Газзбут”, запропонував тариф “Твій газ річний ” для населення з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року в розмірі 7,99 грн/куб.м з ПДВ і транспортуванням.

Компанія зазначає, що ціна може змінитися протягом року лише у бік зменшення.

Як повідомлялося, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) 7 квітня ухвалила постанову про зміни правил поставок природного газу і типовий договір поставки газу. У цих документах були визначені правила річних пропозицій з продажу газу побутовим споживачам, які стануть обов’язковими з 1 травня поточного року.

Згідно з постановою, постачальники газу зобов’язані до 25 квітня оприлюднити на власних вебсайтах ціну газу та іншу інформацію про річну пропозицію.

Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку постачання газу споживачеві і триває до 30 квітня.

Постачальник протягом періоду дії базової річної пропозиції не має права підвищувати ціну.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада провалила проекти постанов № 4590, № 4609 та № 4587 про зміні тарифів на комуналку, в тому числі цін на електроенергію і газ.

Зазначимо, що у статті “Контракт на рік: як змінюються правила продажу газу населенню з 1 травня” на сайті 112ua.tv повідомлялося, що в рамках базових річних контрактів, на які з 1 травня будуть автоматично переведені побутові споживачі, об’єднання газзбутів “Твій газзбут ” (104.ua) виставить ціни не нижче 8 грн / куб. м, постачальник від “Нафтогазу” – 7-7,5 грн/куб.м. Решта постачальників будуть змушені дати ціни в цьому коридорі.

Back to top button