Україна

Вартість газу в Європі – ціна перетнула позначку 1000 доларів – 1News


Фото з відкритих джерел

Загальне зростання вартості газу становить близько 13,7%

Ціна природного газу у Європі під час біржових торгів у понеділок, 14 лютого, перетнула позначку 1000 доларів за 1 тисячу кубометрів на тлі зростання напруженості довкола України. Про це повідомила лондонська біржа ICE.

“Ціна березневого ф’ючерсу на хабі TTF у Нідерландах піднялася до 1031,8 доларів за 1 тисячу кубометрів, або 88 євро за МВт год (виходячи з поточного обмінного курсу євро до долара, ціни на ICE представлені євро за МВт год)”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це максимальна вартість газу з кінця січня. Загальне зростання ціни на газ становить близько 13,7%.

1News за темою: Ціна на газ у Європі різко підскочила на 20%

Як повідомлялося раніше, Японія перенаправить частину вантажів зрідженого природного газу до Європи на прохання США та ЄС на тлі зростання напруженості через можливе російське вторгнення до України.

Так, надлишкові поставки будуть перенаправлені, щойно стане ясно, що місцевий попит Японії може бути задоволений, а виробництво електроенергії залишиться стабільним.

Представник міністерства промисловості заявив, що деякі вже заплановані партії ЗПГ, відправлені японськими компаніями, прибудуть до Європи у лютому, а інші вантажі, зокрема ті, які будуть перенаправлені до Європи на запит уряду Японії, прибудуть туди у березні.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button