Україна

Нині Україні потрібні три перемоги – Зеленський


Нині Україні потрібні три перемоги - Зеленський

Голова держави під цими перемогами має на увазі вирішення питань з допомогою США та Євросоюзу і вступу в ЄС.

України необхідні на сьогоднішній день три основні перемоги, які стимулюватимуть її для боротьби з РФ. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом в п’ятницю, 24 листопада.

За його словами, першою перемогою буде рішення Конгресу США щодо надання допомоги Україні.

“Перша – з Конгресом це виклик це не просто, не все від нас залежить. Але Україна повинна робити все що від неї залежить, щоб допомога була”, – наголосив український лідер.

Друга перемога – підтримка Європейського Союзу – отримання Україною пакету допомоги розміром на 50 мільярдів євро.

“Не всі в ЄС сьогодні готові підтримати цей пакет. Наш обов’язок зробити все, щоб вони підтримали (його)”, – зауважив глава держави.

Третя перемога – це відкриття діалогу щодо майбутнього членства України в ЄС.

“Це мотиваційний крок для нас, для тих хто працює, хто навчається, і для тих хто повинен щоденно мотивуватись різними кроками, хто віддає своє життя на полі бою. Я вважаю, що сьогодні ці три речі важливі та найближчим часом ми повинні досягти результату”, – підсумував Зеленський.

Як ми вже писали, президент Латвії Едгарс Рінкевичс прибув до Києва з неоголошеним візитом. Зеленський подякував латвійському президенту за готовність “зберегти наявний енергійний підхід” до співпраці Євросоюзу з Україною.

Раніше Володимир Зеленський попередив що відмова ЄС почати переговори про вступ з Україною матиме наслідки і стане перемогою Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button