Світ

ЗМІ повідомили, на скільки вистачить Україні пакету допомоги від США

ЗМІ повідомили, на скільки вистачить Україні пакету допомоги від США

Фото: Atlantic Council

Reuters припускає, що виділених Вашингтоном боєприпасів та озброєнь вистачить до кінця 2025 року.

Україна отримала від США життєво важливу військову допомогу в розмірі 61 млрд доларів. Однак Києву все ще потрібен середньостроковий план фінансування, щоб протистояти натиску Росії. Про це повідомляє Reuters в понеділок, 29 квітня.

Видання припускає, що американський пакет допомоги забезпечить Україну зброєю і боєприпасами приблизно до кінця 2025 року. Тому в цей же період в України знову може закінчитися зброя.

“Навіть якщо Джо Байдена переоберуть на посаду президента США в листопаді цього року, йому, можливо, буде важко домогтися від Конгресу виділення додаткових коштів. А якщо до Білого дому повернеться Дональд Трамп, американська підтримка України стане ще більш сумнівною”, – йдеться в матеріалі.

Видання вважає, що багаторічний план фінансування України мав би кілька переваг. Перш за все, він забезпечить певну страховку від політичних коливань США. Він також зміцнив би моральний дух українців і дав би західним виробникам зброї більше впевненості в нарощуванні виробництва.

Як ми вже писали, Конгрес США цього тижня ухвалив закон, у рамках якого на допомогу Україні виділили понад 60 млрд доларів. Байден одразу анонсував новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшло озброєння вартістю 1 млрд доларів.

У межах пакета ЗСУ, зокрема, отримають далекобійні ракети ATACMS. За даними ЗМІ, США дозволили Україні бити по об’єктах у Криму ракетами ATACMS.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button