Україна

Нові блоки АЕС будуватимуться з урахуванням воєнних загроз – Мінененерго


Нові блоки АЕС будуватимуться з урахуванням воєнних загроз - Мінененерго

Україна розроблятиме рішення, які дозволяють підвищити рівень захисту ядерних об’єктів від загроз воєнної агресії та ракетних обстрілів.

Україна має намір розвивати атомну енергетику, але нові блоки будуватимуться з урахуванням воєнних ризиків та загроз. Про це заявив голова Міненерго Герман Галущенко під час випробувального запуску насосної станції на одній із українських АЕС.
 
За словами Галущенка, стратегічно Україна орієнтуватиметься на подальший розвиток та збільшення обсягів атомної генерації.
 
“Безумовно, ми будемо розвивати атомну енергетику, будувати нові блоки. Але зараз гостро постає питання безпеки енергетичних об’єктів. При будівництві атомних електростанцій ніхто раніше не враховував можливості військового нападу. Війна Росії проти України, окупація та обстріли Запорізької АЕС показали, що майбутній розвиток атомної енергетики має враховувати військові загрози. І Україна розроблятиме рішення, що дозволять підвищити рівень захисту ядерних об’єктів від загроз військової агресії та ракетних обстрілів”, – наголосив міністр.
 
Він подякував атомникам за те, що навіть у важких умовах вони знаходять шляхи підвищення стабільності енергопостачання. Галущенко зазначив, що дострокове завершення ремонтів та запуск у систему двох енергоблоків станції дозволило значно скоротити обсяги відключень електроенергії для споживачів, спровоковані постійними російськими обстрілами.
 
Декількома днями раніше Міненерго заявило про запуск ще одного енергоблоку після відновлювального ремонту.
 
Нагадаємо, 11 грудня в електромережу України знову підключили енергоблок-тисячник ВВЕР-1000 однієї з АЕС. Його відключали через необхідність усунення зауваження трансформатора струму резервного захисту.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button