Україна

Нова серія проекту Оксани Марченко «Паломниця» розповідає про милосердя та милостиню (відео)

Оксана Марченко випустила нову серію свого авторського проекту «Паломниця». Цей фільм розповідає про милосердя і показує Голосіївський монастир, куди їдуть звідусіль за зціленням від найважчих хвороб, повідомляє «Перший незалежний».

«Нове місце нашого з вами паломництва – нове слово про насущну реальність душі, характеру людини, її вміння співчувати, проявляти увагу, допомагати і відчувати проблеми інших як свої. Слово про милостиню, яку ми не вміємо ні давати, ні приймати. Але чому так? Чому ми так боїмося жебраків і заразитися «вірусом злиднів»? Чому ми думаємо про те, що нас побачать поруч із ними, і проходимо повз? А може, питання зовсім не в грошах, а в нашій гордині – в ще одному гріху, який руйнує нас зсередини?!» – написала Оксана Марченко на своїй сторінці в Instagram.

Слово про милостиню не просто так розповідається саме у фільмі про Голосіївський монастир. Тут знаходяться мощі матінки Аліпії, яка відома на весь православний світ своїм даром зцілення. Черниця жила скромно і всім, що у неї було, ділилася з іншими. І про кожного молилася. Люди кажуть, що слово матінки могло вилікувати будь-кого навіть від найважчої хвороби. У це настільки сильно вірили, що після смерті тіло черниці намагалися вкрасти. Зараз матінка Аліпія не канонізована, але її прах знаходиться в монастирі, куди люди з’їжджаються звідусіль, щоб помолитися про зцілення.

Детальніше про Аліпію і про те, чому люди бояться давати милостиню і як відкрити своє серце для милосердя, – в новому випуску «Паломниці». Подивитися його можна на офіційному YouTube-каналі Оксани Марченко.

Back to top button