Україна

Норвегія виділила €21 млн на підтримку продовольчої безпеки України


Норвегія виділила €21 млн на підтримку продовольчої безпеки України

Офіційне Осло заявило, що 50 млн норвезьких крон буде передано до Фонду України Світового банку.

Норвегія виділить 200 млн норвезьких крон (17 млн євро) Всесвітній продовольчій програмі, включно з гуманітарною продовольчою програмою Зерно з України. Крім того, ще 50 млн норвезьких крон (4,2 млн євро) буде передано до Фонду України Світового банку. Про це повідомляє прес-служба уряду Норвегії в четвер, 30 листопада.

“Норвегія продовжуватиме підтримувати народ України. Водночас ми не випускаємо з уваги й інші кризи у світі. Програма Нансена – один із прикладів того, як нам вдається об’єднати ці зусилля”, – наголосив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

За його словами, 150 млн норвезьких крон (12,7 млн євро) виділено Всесвітній продовольчій програмі у відповідь на її заклик до надання надзвичайної допомоги Україні.

Надання продовольчої допомоги поблизу лінії фронту, ці кошти будуть використані для розмінування сільськогосподарських земель, що дасть змогу фермерам якнайшвидше повернутися до виробництва продуктів харчування. 

Як ми вже писали раніше, українці, які користуються колективним захистом у Норвегії, можуть отримати допомогу на повернення додому – 1500 євро.

Норвегія збільшить оборонний бюджет з акцентом на підтримку України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button