Світ

Норвегія передала Україні військової допомоги на 85 млн євро

Норвегія передала Україні військової допомоги на 85 млн євро

Фото: twitter.com/Forsvarsdep

Норвегія надала Україні понад 84 млн євро військової допомоги за останні місяці

Окрім цього Норвегія виділила 1,36 млрд євро на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України.


За останні місяці Норвегія надала Україні близько 1 мільярда норвезьких крон (понад 84 мільйони євро) у вигляді військової допомоги. Про це повідомила пресслужба норвезького уряду в соцмережі Х в п’ятницю, 26 квітня.

 

Допомога містить в собі артилерійські снаряди, протитанкову зброю, мінні тральщики та підтримку в обслуговуванні танків. Серед пожертвувань – 5000 протитанкових ракет M72 і артилерійські снаряди, які використовуються в танках M109. У вартість допомоги також входять запасні частини.

 

Крім цього Норвегія виділила до 1,6 млрд норвезьких крон (1,36 млрд євро) на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України.

 

Також Норвегія передала Україні три сапери на шасі танка Leopard 1 і виділила 150 млн норвезьких крон (12,7 млн євро) на обслуговування танків Leopard.

Міністр оборони країни Бйорн Арильд Грам заявив, Україна може розраховувати на тверду підтримку Норвегії.

Нагадаємо, раніше Норвегія анонсувала додаткове виділення коштів на гуманітарну допомогу Україні й Молдові за посередництва міжнародних організацій.

18 квітня міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × one =

Back to top button