Україна

Норвегія небезпеку від краху Палестинської адміністрації


Норвегія небезпеку від краху Палестинської адміністрації

Глава МЗС Еспен Барт Ейде зауважив брак фінансування, насильство і на те, що пів мільйона палестинців не можуть працювати в Ізраїлі.

Палестинській національній адміністрації, що керує Західним берегом річки Йордан, загрожує розвал в найближчі місяці. На тлі цієї події “може виникнути ще одна Газа”. Про це в інтерв’ю агентству Reuters, опублікованому в понеділок, 17 червня, заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

Урядовець звернув увагу на брак фінансування, продовження насильства і на той факт, що пів мільйону палестинців не дозволено працювати в Ізраїлі.

“Палестинська адміністрація, з якою ми тісно співпрацюємо, попереджає нас, що вони можуть розвалитися цього літа. Якщо це станеться, то може виникнути ще одна Газа, що буде жахливо для всіх, в тому числі і для народу Ізраїлю”, – підкреслив Ейде.

Норвегія очолює міжнародну групу донорів для палестинців і підтримує Палестинську адміністрацію.


Палестинська національна адміністрація – назва керівних органів, створених для врядування територіями сектора Гази та частиною територій Західного берега річки Йордан.

Вона була створена у 1994 році відповідно до угод між Ізраїлем та Організацією визволення Палестини, підписаними в Осло. Після 2006 року адміністрація втратила контроль у секторі Гази, який перебрав ХАМАС.

Словенія визнала Палестину незалежною державою

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 − one =

Back to top button