Світ

Ніж у спину: найбільший банк Туреччини перестав відкривати рахунки росіянам

Ніж у спину: найбільший банк Туреччини перестав відкривати рахунки росіянам

Фото: gettyimages.com

DenizBank відмовляється відкривати рахунки росіянам

З десяти заявок на відкриття рахунку схвалення отримує лише одна. Не допомагає ані посвідка на постійне проживання, ані прописка в Туреччині.

Турецький банк DenizBank, який є однією із найбільших кредитних організацій у країні, з початку 2024 року практично перестав відкривати рахунки громадянам Росії. Про це пише російське РБК із посиланням на двох посередників, які допомагають росіянам отримувати карти в банках Туреччини.

 

“З десяти заявок на відкриття рахунку схвалення отримує лише одна. Рахунок неможливо відкрити навіть із наявністю посвідки на постійне проживання чи прописки в Туреччині”, – описав ситуацію один із посередників. Він додав, що зараз DenizBank робить винятки лише клієнтам із великим депозитом від $100 тис. і вище.

 

Проблему підтвердив партнер Lenar Wealth Management Ленар Рахманов, який працює в Стамбулі. За його словами, на можливість відкриття рахунку росіянину впливає “калібр клієнта” та особисті домовленості з конкретним відділенням банку.

 

Як відомо, наприкінці минулого року президент США Джо Байден підписав указ, який передбачає введення обмежень проти іноземних банків за допомогу російським фізичним та юридичним особам в обході санкцій та за сприяння у постачанні для російського ОПК. Після цього ряд іноземних кредитних організацій посилив умови обслуговування росіян, також у громадян РФ почалися труднощі з проведенням платежів та переказів.

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen + 18 =

Back to top button