Україна

Ніякої термінової евакуації медзакладиів із Києва до Львова не проводиться, – МОЗ – 1News

У мережі поширіється нібито “наказ” МОЗ про “термінову евакуацію медичних закладів Києва до Львова”

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко


Фото з відкритих джерел

Шахраї розповсюджують “наказ” міністра охорони здоров’я, у якому закликають проводити “термінову евакуацію медичних закладів Києва до Львова”. Голова МОЗ Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook назвав документ “фейковим”.

“Наразі поширюється фейковий наказ Міністерства охорони здоров’я з моїм підписом про затверджені заходи з евакуації у лікувальних закладах міста Києва та інших міст. Весь зміст неіснуючого наказу фейковий”, – написав Ляшко, зазначивши, що всі заклади охорони здоров’я працюють у штатному режимі.

У деяких ЗМІ повідомляють, що у підробленому указі йдеться про те, що держоргани влади нібито терміново евакуюються до Львова. І що нібито потрібно проводити евакуацію з усіх медустанов у Києві та на Схід від нього на Західну Україну.

Зокрема, зловмисник зазначив, що всіх хворих треба виписати, а все медичне обладнання, яке неможливо вивезти, треба знищити. Фейковий документ розіслали до урядових організацій, до місцевих органів влади, зокрема до КМДА.

1News за темою: Українців попередили про фейк про нібито списання з карт коштів на ЗСУ, якщо нападе РФ

Раніше у КМДА зазначили, що у Києві не планується перевірка системи оповіщення з включенням звуку сирен. У Київській адміністрації закликали стежити за офіційними джерелами та не поширювати неперевірену інформацію.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button