Україна

Німеччина схвалила передачу для ЗСУ 100 танків


Німеччина схвалила передачу для ЗСУ 100 танків

Міністр оборони Німеччини оголосила про нові поставки зброї для України, включаючи загалом 100 танків із Греції та Словаччини.

 

Німеччина оголосила про додаткове постачання зброї для ЗСУ, зокрема, обіцяє відправити 100 танків із Греції та Словаччини. Про це оголосила міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт під час відвідин дислокованих у Литві німецьких військ у суботу, 8 жовтня, повідомляє CNN.
 
Вона пообіцяла, що Україна отримає систему ППО IRIS-T, і загалом 100 танків із Греції та Словаччини.
 
Крім того, Ламбрехт наголосила, що країнам НАТО необхідно працювати над зміцненням своєї оборони.
 
“Ми живемо у серйозні часи, і в такі часи також важливо знати, де у нас є проломи у захисті. Протиповітряна оборона – одна з таких областей, де необхідно діяти терміново”, – сказала вона.
 
Міністр додала, що перед загрозою безпеки Німеччина також створить нову бронетанкову піхотну бригаду, яку можна буде швидко перекинути до Литви у разі потреби.
 
Зазначимо, що німецькі ЗМІ вже пропонували Німеччині розділити навантаження забезпечення України бронетехнікою, створивши із 12 партнерами відповідний танковий консорціум.
 
Зазначимо, що уряд ФРН називає різні причини, що заважають передачі важкого озброєння Україні. Зокрема, навчання ЗСУ користуватися цими танками чи побоювання ескалації конфлікту з Росією.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button