Україна

Німеччина не дозволяє бити своєю зброєю вглиб РФ


Німеччина не дозволяє бити своєю зброєю вглиб РФ

Німецький лідер заявив, що це рішення не зміниться, навіть якщо інші країни вирішать інакше.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не дозволитьУкраїні використовувати німецьку зброю для ударів вглиб РФ. Це рішення залишиться в силі, навіть якщо інші країни вирішать скасувати свої обмеження. Відповідну заяву Шольц зробив під час спілкування з жителями міста Пренцлау в Браденбурзі, передає у суботу, 14 вересня, Welt.

“Це залишається в силі. Саме тому я буду дотримуватися своєї позиції, навіть якщо інші країни вирішать інакше… Я не буду цього робити, тому що вважаю, що це проблема”, – сказав Шольц.

Канцлер також прокоментував повідомлення про те, що США можуть зняти існуючі обмеження на використання зброї, підкресливши, що не всі спекуляції є достовірними.

Він підтвердив, що Німеччина продовжить надавати Україні військову підтримку в рамках вже узгоджених умов, але залишиться вірною своїм принципам щодо обмежень на використання військових ресурсів.

Нагадаємо, Шольц також заявив, що Німеччина не планує відправляти далекобійні ракети Taurus дальнього радіусу дії в Україну, і це остаточне рішення. 

У ФРН заявили, що передають Україні чверть своїх можливостей Patriot

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 10 =

Back to top button