Україна

Незаконно отримував виплати як військовополонений: судитимуть правоохоронця


Незаконно отримував виплати як військовополонений: судитимуть правоохоронця

Санкція інкримінованих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування стосовно військового, котрий втік на тимчасово окуповану територію та незаконно отримував виплату, призначену сім’ям військовополонених. Про це інформує пресслужба ДБР у п’ятницю, 26 липня.

Повідомляється, що у перші дні повномасштабної війни правоохоронець втік зі служби до своєї дружини, яка залишилася на тимчасово окупованій території Луганщини.

Подружжя ввело в оману командування підрозділу. Жінка надіслала документи про, нібито, захоплення чоловіка у полон росіянами. На підставі документації вони з липня 2022 по січень 2024 року незаконно отримували виплати, передбачені для сімей військовополонених.

Загальна сума отриманих шахрайським шляхом державних коштів становить понад 2,6 млн гривень.

Сам фігурант навіть намагався влаштуватися на службу до незаконно створених правоохоронних органів так званої “ЛНР” та пропонував колишнім колегам перейти на бік ворога.

Експравоохоронець обвинувачується у дезертирстві та шахрайстві.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, на розгляд депутатів подано проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення кримінальної відповідальності за злочини проти встановленого порядку несення або проходження військової служби під час дії воєнного стану.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button