Україна

Невідомі тримали в заручниках у Києві білоруського журналіста – соцмережі

Невідомі тримали в заручниках у Києві білоруського журналіста – соцмережі

Фото: krymr.com

Денис Лавникевич

Про затримання та катування Дениса Лавникевича в соцмережах написала його дружина Вікторія. Вона пов’язує це із вбивством білоруського активіста Віталія Шишова.

 

У Києві невідомі кілька днів тримали в заручниках і катували білоруського журналіста Дениса Лавникевича. Про це написала його дружина Вікторія Лавникевич у Telegram.

 

Вікторія виявила чоловіка непритомним на підлозі квартири, коли повернулася в Київ.

 

“Його катували і били кілька днів поспіль. Він весь був загорнутий у сміттєві пакети, на голові – ковдра, повний рот землі, на зап’ястях – чіткий слід від наручників. Від побоїв на ньому буквально не було живого місця”, – написала вона.

 

У нього були сліди сильних ударів по голові, ребрах, нирках, руках, ногах, пальцях ніг, були порізи ножем по ребрах, спині, сідницях. Жінка стверджує, що Дениса силоміць змушували пити суміш алкоголю з барбовалом і септилом, а також, імовірно, вводили метадон чи скополамін. У відрі для сміття вона нібито виявила голку від шприца із залишками невідомої рідини, а в кімнаті – використану вату.

 

 

“Для багатьох не було секретом, що вони спілкувалися та взаємодіяли. Мало хто знає, що за три дні до смерті Віталіка нас дуже наполегливо намагалися витягнути з дому незнайомі люди. Після смерті Шишова будь-яке бажання “познайомитися” різко зникло”, – написала вона.

 

Зараз у Дениса Лавникевича проблеми з ногами, які раніше були пошкоджені. Але Вікторія каже, що він уже “рветься в бій”, хоча лікування ще далеко не закінчено. А період реабілітації, за словами лікарів, триватиме кілька місяців.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button