Україна

На Київщині окупанти викрали 200 людей

На Київщині окупанти викрали 200 людей

Фото: МИПЧ

Північ Київської області була окупована військами РФ

Росіяни викрадали учасників АТО/ООС, волонтерів або тих, у кого в телефонах знаходили інформацію про перебування російських військ в Україні.

Під час окупації Київської області російські війська викрали близько 200 мирних жителів. Їх використали для “обмінного фонду”, повідомляє Медійна ініціатива з прав людини (МІПЛ).

Переважно викрадали учасників АТО/ООС, волонтерів або тих, у кого в телефонах знаходили інформацію про перебування російських військ на території України. У Росії для заручників із України навіть звільнили територію СІЗО у місті Новозибків Брянської області.

За словами заручників, яким вдалося повернутися додому, полонених також утримували в Курській, Бєлгородській та Ростовській областях Росії.

“Викрадених українців били, деяких піддавали тортурам електричним струмом під час допитів. У всіх затриманих взяли відбитки пальців та кров на аналіз”, – йдеться у повідомленні.

При цьому жодних рішень та пояснень від росіян українці не отримали.

“Їх змушували підписувати документи із заплющеними очима”, – додали в МІПЛ.

Раніше повідомлялося, що на Харківщині загарбники облаштували концтабір у місті Вовчанську. Росіяни незаконно утримують українців, піддаючи їх фізичному та психічному насильству.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button