Україна

Не тільки “Джавеліни”. Естонія розглядає, чим ще допомогти Україні, – посол – 1News


Flightradar24

Естонія зараз працює з українськими інститутами, включаючи Міноборони, з питання постачання додаткових озброєнь і обладнання

Естонія найближчим часом поставить Україні ракети до протитанкових комплексів “Джавелін”. Крім цього Таллінн вивчає заявку Міністерства оборони про додаткову допомогу. Про це повідомив посол Естонії в Україні Каймо Кууска виданню “Суспільне”.

“Ракети “Джавелін” надійдуть найближчими днями, їх точна кількість буде озвучена публічно”, – сказав посол.

Дипломат додав, що Естонія зараз працює з українськими інститутами, включаючи Міноборони, з питання постачання додаткових озброєнь і обладнання.

“Вони поділилися з нами переліком, що є найбільш затребуваним. Ми подивимося: ось цього у нас в запасах більше не залишилося, але, ймовірно, у нас є щось інше”, – уточнив Кууска.

За його словами, рішення приймає Естонський уряд, і якщо воно буде позитивним, то Естонія передасть Україні зброю.

1News за темою: Оборонне озброєння, евакуація українців та будівництво газопроводу: Чим готова допомогти Польща Україні

Нагадаємо, раніше прем’єр Матеуш Моравецький заявив, що Польща планує передати Україні нове озброєння. Зокрема, йдеться про Польський переносний зенітно-ракетний комплекс “Грім”. Також планують передати безпілотні літальні апарати та боєприпаси.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що все озброєння, що поставляється західними партнерами в Україну, необхідно для захисту в разі вторгнення РФ. Глава держави запевнив, що Україна більше не віддасть свої території, “якою б не була ціна цієї справи”.


Джерело

Back to top button