Україна

НБУ ввів заходи для стабільності валютного ринку


НБУ ввів заходи для стабільності валютного ринку

Зміни дозволять захистити заощадження громадян від інфляційного знецінення та забезпечать подальше зниження цінового тиску.

Нацбанк з 7 квітня ввів нові заходи щодо посилення стимулів залучення банками депозитів населення у гривні та для зниження ризиків для валютного ринку та міжнародних резервів. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зазначається, що зміни дозволять захистити заощадження громадян від інфляційного знецінення та забезпечать подальше зниження цінового тиску.

Так, НБУ знизив ставку за депозитними сертифікатами, у яких банки розміщують кошти у НБУ, з 23% до 20% річних.

Згідно з оновленим дизайном монетарної політики, банки можуть розміщувати кошти під облікову ставку (25%), якщо вони залучені у населення терміном від трьох місяців.

Як заявили в Нацбанку, можливість розміщувати частину своєї вільної ліквідності у тримісячних депозитних сертифікатах залежно від динаміки портфеля строкових депозитів фізичних осіб спонукатиме банки активніше конкурувати за вкладників, у тому числі шляхом підвищення ставок.

Повідомляється, що частини банків будуть вигідно активізувати роботу із вкладниками та посилювати маркетингові зусилля, а також і надалі підвищувати ставки за строковими депозитами у гривні. Ще частина банків буде змушена рухатися за ринком, щоб зберегти ліквідність та не втратити клієнтів.

Нагадаємо, резерви України зросли до максимуму за 11 років.

Раніше Нацбанк назвав причини зростання гривні.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button