Україна

НБУ розширює використання електронних документів для аудиторів


НБУ розширює використання електронних документів для аудиторів

Внутрішнім аудиторам банку надається право використовувати для перевірки як паперові, так і електронні документи.

 
НБУ оновив положення щодо організації внутрішнього аудиту в банках для впровадження безпаперових технологій у фінансовому секторі. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.
 
Зазначається, що запроваджуються зміни до положення №311, згідно з якими внутрішнім аудиторам банку надається право використовувати для перевірки не лише паперові, а й електронні документи. Також уточнюється форма (з опцією надання як у паперовій, так і в електронній формі) та порядок надання банком Національному банку документів.
 
Відповідно до змін до Положення № 50, банк матиме право надавати регулятору (на його запит, а також уповноваженим працівникам Нацбанку при здійсненні інспекційної перевірки) копію внутрішньобанківського положення у сфері споживчого кредитування як у паперовому, так і в електронному вигляді.
 
Крім того, скасовується вимога до банку щодо розміщення на його веб-сторінці фотографії фізичної особи – кредитного посередника, фізичної особи-підприємця – кредитного посередника;
 
Замість довідки податкового органу для підтвердження ділової репутації фізичної особи – кредитного посередника, фізичної особи-підприємця – кредитного посередника, керівника (особи, яка виконує його обов’язки) юридичної особи, яка є кредитним посередником, а також працівників кредитного посередника, які здійснюють обслуговування споживачів, використовуватиметься інформація відповідного органу про стан розрахунків платника податків з бюджетом (про те, чи є у платника заборгованості зі сплати податків, зборів).
 
Нагадаємо, в Україні запровадили режим paperless. Держструктури зобов’язали надавати публічні послуги також і в електронній формі, а громадянам спростили надання послуг від держави.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button