Україна

Названо дату Саміту Кримської платформи


Названо дату Саміту Кримської платформи

Зеленський провів сьогодні кілька нарад з командою міжнародників. Саміт Кримської платформи готують на 11 вересня.

Україна готує саміт Кримської платформи на 11 вересня. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

“Провів сьогодні кілька нарад з нашою командою міжнародників. Готуємо саміт Кримської платформи на 11 вересня, – зазначив він.

За словами Зеленського, крім того, команда першої леді Олени Зеленської готує спеціальний дипломатичний формат – Саміт перших леді та джентльменів, який теж відбудеться цього тижня.

Президент додав, що його команда готує нові перемовини з партнерами “заради більшої сили для України, заради більших можливостей для нашого суспільства й заради наближення справедливого миру”.


Кримська платформа – ініційований Україною міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до порядку денного, захисту прав людини в Криму та сприяння деокупації півострова, зміцнення європейської та глобальної безпеки.

Нагадаємо, торік парламентарії світу, які брали участь у Другому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, ухвалили спільну декларацію.  У документі йдеться про необхідність відновлення територіальної цілісності України, посилення санкцій проти РФ та допомогу Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × one =

Back to top button