Україна

Названо число звільнених з полону за час війни


Названо число звільнених з полону за час війни

Україна докладатиме всіх зусиль для того, щоб повернути кожного громадянина з полону у Росії, запевнив президент.

За час повномасшбаної війни з Росією з полону було звільнено понад 3 тисячі українців. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у середу, 31 січня.

“Зараз є хороша новина. Саме таких новин ми всі чекаємо. Сьогодні вдалося звільнити з російського полону ще 207 українців. 180 рядових і сержантів. 27 офіцерів. Майже половина – захисники Маріуполя. Воїни Збройних сил, Нацгвардії, підрозділів Державної прикордонної служби та Національної поліції”, – сказав президент.

Він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення Україні це вже 50 обмін полоненими. Україні вдалось повернути з російського полону 3035 громадян.

“Ми дуже часто чули – в різні моменти, – що щось не вийде. Коли знаєш, що саме робити, все вдається. І навіть те, що комусь може здаватися неможливим. Україна вміє досягати свого”, – запевнив Зеленський.

Нагадаємо, Україна і РФ з початку повномасштабного вторгення неодноразово проводили обміни військовополоненими. Останній обмін відбувся 3 січня. Додому повернулись 230 українських захисників.

Обмін полоненими з РФ, який був запланований на 24 січня та не відбувся через падіння російського Іл-76, мав стати одним із найбільших з початку повномасштабної війни. Росіяни заявили, що на борту літака нібито знаходились українці, яких везли на обмін.

Тоді у ГУР заявили, що нині відсутня достовірна та вичерпна інформація з приводу того, хто міг дійсно перебувати на борту Іл-76.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button