Україна

Названі збитки України через замінування


Названі збитки України через замінування

За розрахунками українського уряду та експертів, Україні потрібно близько 10 тисяч саперів, щоб розмінувати за 5 років забруднені російськими мінами землі.

Через міни та інші вибухонебезпечні предмети Україна щороку втрачає 11,2 мільярда доларів щорічно. Найбільше збитків – через скорочення експорту зерна та менші надходження місцевих податків. Про це у середу, 11 вересня, повідомляє Міністерство економіки України з посиланням на дослідження Tony Blair Institute.
 
Чиновники пояснили, що 11,2 млрд доларів – еквівалентно 5,6% ВВП України у 2021 році.
 
Так, за оцінками Інституту Тоні Блера, понад 20% ВВП втратили через замінування Чернігівської, Сумської, Миколаївської та Харківської областей.
 
“Місцева влада недоотримує понад 1,1 мільярда доларів місцевих податків”, – вказується в досліджені. 
 
Toni Blair Institute визначив із посиланням на оцінки Світового банку, що для повного очищення Україні знадобиться майже 35 млрд доларів.

Нагадаємо, під час розмінування території поблизу села Мала Сейдеминуха Калинівської громади на російській вибухівці підірвався сапер.

Раніше повідомлялося, що в Ізюмському районі під час розмінування вибухотехніки виявили дворядне протитанкове мінне поле з мінами ТМ-62М та підривачами МВЧ-62. Фахівці оглядають лісові зони, населені пункти, де знаходять інші небезпечні боєприпаси, залишені військовими РФ.

У Міноборони показали підготовку батальйонів розмінування

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 3 =

Back to top button