Україна

Названа кількість загиблих від мін в Україні


Названа кількість загиблих від мін в Україні

Площа деокупованих територій, де проводиться розмінування, становить 45 тис. кв. км, у тому числі 17 тис. кв. км – це землі сільськогосподарського призначення.

З початку війни на території України від мін загинуло 124 особи, у тому числі шестеро дітей. Про це у суботу, 22 квітня, заявив начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони, керівник секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності Руслан Берегуля.
 
“На сьогоднішній день, за нашими даними, загинули 124 українці, з них, на жаль, шестеро дітей, 286 отримали поранення, з них також 33 дитини”, – сказав він.
 
Берегуля зазначив, що найбільше постраждали від мін та вибухонебезпечних предметів території Харківської, Миколаївської та Херсонської областей.
 
Заходи щодо розмінування проводяться на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської та Миколаївської областей.
 
Він додав, що на сьогодні потенційно “забрудненими” вважаються всі території, на яких велися або ведуться активні бойові дії, а також території, що знаходяться під окупацією та території, по яких було завдано ракетних та авіаційних ударів.
 
“На сьогоднішній день це приблизно 174 тис. кв. км, включаючи морські акваторії”, – поінформував він.
 
Раніше повідомлялося, що мешканець Вишгородського району Київської області знайшов у лісі реактивну протитанкову гранату. Недалеко від неї фахівці виявили чотири протитанкові міни ТМ-62М.
 
На розмінування України піде десятиліття – МВС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button