Україна

НАЗК склало протокол на голову КСУ, йому загрожує звільнення


НАЗК склало протокол на голову КСУ, йому загрожує звільнення

Сергій Головатий не виніс на розгляд спеціального засідання скаргу на самого себе, щоб уникнути можливого звільнення.


На виконувача обов’язків Конституційного суду України Сергія Головатого склали протокол про адміністративне правопорушення. Тепер він може втратити посаду. Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції в четвер, 18 січня.
 
Зазначається, що в.о. голови КСУ ухвалив рішення в умовах реального конфлікту інтересів, про який не повідомив у встановленому порядку.
 
Так, на розгляд до КСУ надійшла скарга, в якій заявник зазначав, що Головатий вніс завідомо недостовірні відомості до ухвали суду та наполягав на його звільненні.

НАЗК зазначає, що не бажаючи виносити вказане звернення на розгляд спеціального пленарного засідання КСУ, звідки воно могло потрапити до комісії з питань регламенту та етики КСУ (на підставі висновку якої Головатого могло бути звільнено), він запропонував вказане звернення до розгляду в порядку денному звичайного засідання.
 
Процедура такого засідання не передбачає можливості спрямувати звернення до зазначеної комісії.
 
“Таким чином, будучи наділеним повноваженнями в.о. керівника КСУ, Головатий убезпечив себе від можливої подальшої перевірки власних дій, за результатами якої міг бути звільнений”, – додали в НАЗК.
 
Дії Головатого кваліфікували за фактом порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. НАЗК склало протокол і відправило його в.о. голови Конституційного суду на ознайомлення.
 
“Якщо суд визнає чиновника винним, то йому загрожує покарання у вигляді штрафу, а також можливого внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення”, – зазначили в Нацагентстві.
 
Дії судді можуть бути розцінені як вчинення ним істотного дисциплінарного проступку, у зв’язку з чим суддю може бути звільнено з посади.

Нагадаємо, раніше НАЗК склало протокол про адміністративне правопорушення щодо Головатого. Тоді повідомлялося, що в.о. голови КСУ можуть внести до реєстру корупціонерів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button