Україна

Справу Князєва передали до суду


Справу Князєва передали до суду

Всеволоду Князєву загрожує ув’язнення на термін від 8 до 12 років, а також конфіскація майна.

Справу колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва направили до суду. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в понеділок, 4 березня.

Вказано, що дії Князєва кваліфіковано за статтею про одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч.4 ст.368 КК України). Йому загрожує ув’язнення на термін від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Також у САП нагадали, що 12 жовтня вироком Вищого антикорупційного суду (ВАКС) затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та адвокатом, якого викрили разом з Князєвим.

Нагадаємо, 5 травня 2023 року детективи НАБУ затримали  Всеволода Князєва за хабар у розмірі 2,7 млн доларів. Частину грошей правоохоронці вилучили в нього вдома, ще частину – у його робочому кабінеті. Гроші передали нібито за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго.

Згодом Князєва було заарештовано. Але в кінці січні стало відомо, що за нього внесли заставу, після того як ВАКС зменшив заставну суму з 20 млн гривень до 18,1 млн гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button