Україна

Наїзд на пішоходів у Польщі: постраждали шестеро українців


Наїзд на пішоходів у Польщі: постраждали шестеро українців

Українці отримують всю необхідну медичну допомогу, про жодну оплату за лікування не може бути й мови.

Внаслідок наїзду автомобіля на людей у польському Щецині постраждали шестеро українців, серед них -п’ятирічний хлопчик. Про це у неділю, 3 березня, повідомив Укрінформ з посиланням на консула України у Гданську Олександра Плодистого.

Інцидент стався 1 березня. Водій легкового автомобіля Ford в’їхав у людей, які переходили дорогу на пішохідному переході, а далі почав свідомо збивати пішоходів на тротуарі, не гальмуючи. Після цього він намагався втекти і спричинив ДТП з чотирма автомобілями. Загальна кількість постраждалих становить 20 людей.

За словами консула, сьогодні лікар повідомив, що стан жінки, яка перебуває у критичному стані, стабілізувався, загрози їх життю наразі немає. Постраждала дитина перебуватиме в одній лікарні з мамою ще 2-3 дні, нею опікуються друзі сім’ї.

Решта українців перебувають у стабільному стані, їхньому життю не загрожує небезпека.

За словами Плодистого, українці отримують всю необхідну медичну допомогу. Він зауважив, що про жодну оплату за лікування не може бути й мови, хоча одна із жінок не має польської медичної страховки, оскільки приїхала з Німеччини.

Як повідомлялося, зловмисника було затримано, це 33-річний чоловік. Однак, про його мотиви нічого не відомо.

Політичний мотив? Вбивство українця в Німеччині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button