Україна

Наєв заявив про 19 тисяч військових РФ біля північних кордонів України


Наєв заявив про 19 тисяч військових РФ біля північних кордонів України

Зберігається загроза застосування противником диверсійно-розвідувальних груп з боку РФ на державному кордоні Чернігівської та Сумської областей.

Біля північних кордонів України РФ розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Північ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами. Росія продовжує відкриту збройну агресію проти України з територій Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Підрозділи противника ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, застосовують авіацію та БпЛА-камікадзе, завдають ракетних ударів балістичними та крилатими ракетами.

“Окрім військових об’єктів, Росія намагається знищити енергетичну, транспортну та промислову інфраструктуру, завдає цинічних ударів по житлових масивах, медичних та освітніх закладах, торговельних центрах, складах з гуманітарними вантажами. Для виконання зазначених завдань Росія розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тис. осіб. На озброєнні підрозділів перебувають танки, бойові броньовані машини, артилерійські та реактивні системи, засоби ППО та оперативно-тактичні ракетні комплекси”, – розповів Наєв.

Він додав, що Сили та засоби угрупувань військ Північної операційної зони продовжують ведення стабілізаційної операції у визначених районах, обстановка тут залишається стабільною та контрольованою. Однак зберігається загроза застосування противником диверсійно-розвідувальних груп з боку РФ на державному кордоні Чернігівської та Сумської областей.

За словами Наєва, у взаємодії з Повітряними силами ЗСУ здійснюється прикриття військ та критичних об’єктів інфраструктури від авіаційних та ракетних ударів противника. Також триває переозброєння військ на більш сучасні зразки іноземного виробництва, зокрема це стосується і засобів ППО. У прикордонних районах підготовлені та постійно вдосконалюються фортифікаційні споруди. Триває нарощення системи мінно-вибухових та невибухових загороджень і у глибині оборони.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Північ зазначив, що наразі ознак формування ударних угруповань військ противника не помічено. Ситуацію постійно моніториться та відслідковується.

Раніше ій Наєв розповів, що на Волинському напрямку продовжуються заходи зі зміцнення оборони держкордону.

Нагадаємо, на Сумщині знешкодили ДРГ росіян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button