Україна

Нацроумінг для абонентів Київстар заблоковано – Держспецзв’язку


Нацроумінг для абонентів Київстар заблоковано - Держспецзв’язку

Українців закликали максимально користуватися Wi-Fi мережами, а громадські заклади – зробити власні мережі Wi-Fi доступними для всіх користувачів.

В Україні тимчасово заблоковано послугу національного роумінгу для абонентів Київстар. Про це у середу, 13 грудня, повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку).

У відомстві нагадали, що вчора на Київстар було здійснено потужну кібератаку. Було заблоковано роботу основних сервісів компанії.

“Для уникнення перевантаження мереж інших операторів, за запитом СБУ, Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій видав розпорядження про тимчасове блокування послуги національного роумінгу для абонентів Київстар”, – йдеться у повідомленні.

Українців закликали зберігати спокій та максимально користуватися Wi-Fi мережами, а громадські заклади – зробити власні мережі Wi-Fi доступними для всіх користувачів.

Раніше у середу російські хакери з угруповання Солнцепек взяли на себе відповідальність за кібератаку на Київстар, заявивши про знищення “10 тисяч комп’ютерів, понад 4 тисяч серверів”. У свою чергу Київстар спростували заяви російських хакерів.

При цьому напередодні стало відомо що наслідки хакерської атаки виявилась набагато гіршими ніж вважалося. На їх усунення може піти від доби до тижня, а то й більше. Але Київстар частково відновив послуги фіксованого зв`язку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button