Україна

НАТО-Україна – президент Польщі пропонує провести переговори – 1News


Фото з відкритих джерел

Також планується запросити Грузію на зустріч країн-членів альянсу

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував провести переговори у форматі НАТО-Україна і НАТО-Грузія на найвищому рівні у рамках наступного саміту Північноатлантичного альянсу. Про це йшлося під час його брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

“Щодо майбутнього саміту НАТО. Я запропонував генеральному секретарю провести зустрічі на рівні глав держав Україна-НАТО і Грузія-НАТО… Я вважаю, що ми маємо запросити Грузію на зустріч країн-членів НАТО і на таку саму зустріч запросити Україну. Ми повинні показати, що не кидаємо їх напризволяще”, – зазначив польський глава.

Водночас він нагадав, що Україна і Грузія завжди були надійними партнерами.

1News за темою: НАТО створило “повітряний міст” для постачання в Україну озброєння, – The Wall Street Journal

Як повідомлялося раніше, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що Україні для вступу до Північноатлантичного альянсу (НАТО) необхідно провести реформи оборонного сектора та сил спецоперацій, а також розв’язати питання з непідконтрольними територіями.

За її словами, приєднання до ЄС, НАТО або інших західних організацій – процес нелегкий, однак Україна вже пройшла довгий шлях до членства і має Нацпрограму, за якою співпрацює з Альянсом.


Джерело

Back to top button