Світ

Столтенберг закликав дати Україні більше зброї

Столтенберг закликав дати Україні більше зброї

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг

Генсек НАТО вважає, що інвестиції в українську безпеку – це також інвестиції у безпеку всього Північноатлантичного альянсу.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав союзників більш активно постачати Україні зброю аби українські захисники могли отримати перевагу над російськими загарбниками на полі бою. Про це у четвер, 9 листопада, пише Радіо Свобода

“Тоді Київ матиме сильну позицію під час можливих переговорів із країною-агресором для закінчення війни”, – сказав він на пресконференції у Берліні після переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Генсек НАТО підкреслив, що озброєння потрібне вже сьогодні. 

“Озброєння українцям необхідне, щоб залишатися сильними на полі бою сьогодні, і щоб вони могли бути сильними за столом переговорів завтра”, – сказав Столтенберг.

Він подякував ФРН за постачання Силам оборони України сучасних систем протиповітряної оборони, танків та бойових машин піхоти та наголосив, що це дозволить Україні не лише захистити власну свободу, а й гарантувати безпеку європейських держав.

“Російська агресія проти українського народу та рішення Росії про вихід із договорів про контроль над озброєннями говорить про безрозсудну поведінку Москви. Це робить світ більш небезпечним та підриває європейську безпеку”, – зазначив Столтенберг.

Північноатлантичний Альянс уже на наступному саміті у Вашингтоні має запропонувати Україні вступ в організацію. Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Раніше у вівторок стало відомо, що Росія остаточно вийшла з ДЗЗСЄ. У Москві запевнили, що переконані у своїй правоті і звинуватили НАТО у “розпалюванні конфлікту” в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button