Україна

Насильство над 12-річним: омбудсман заявив про порушення під час розгляду


Насильство над 12-річним: омбудсман заявив про порушення під час розгляду

Дисциплінарна комісія нині проводить службове розслідування, працівники поліції Котельва відсторонені від виконання службових обов’язків на період службового розслідування.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що лише після набуття суспільного резонансу у справі про побиття і сексуального насильства над неповнолітнім на Полтавщині, прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції, до яких попередньо зверталися батьки потерпілого. Про це омбудсман повідомив у вівторок, 10 вересня.

Наразі дисциплінарна комісія проводить службове розслідування щодо дій правоохоронців, а до Вищої ради правосуддя подано скаргу стосовно оцінки дій судів.

Уповноважений з прав людини виявили відомості, які вказують на ймовірні порушення права на справедливий судовий розгляд справ.

Зазначається, що лише після набуття цією подією суспільного резонансу, а також, зокрема й внаслідок вжитих нашою інституцією, прокуратура ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції, до яких попередньо зверталися батьки потерпілого.

Дисциплінарна комісія нині проводить службове розслідування, працівники поліції Котельва відсторонені від виконання службових обов’язків на період службового розслідування. Зокрема мова про відсторонення інспектора ювенальної превенції та заступник начальника поліції Зінькова.

Представник у Полтавській області здійснив візит до суду і ознайомився з матеріалами судових справ.

“Мій Представник у Полтавській області здійснив візит до суду та ознайомився з матеріалами судових справ, у результаті чого виявив низку обставин, які наразі можуть вказувати на наявність підстав для звернення с дисциплінарними скаргами до Вищої ради правосуддя під час розгляду яких буде надана належна правова оцінка діям судів”, – додав омбудсман.

Нагадаємо, про випадок сексуального насилля над дитиною на Полтавщині стало відомо з відео, на якому троє доросліших хлопців били й ґвалтували палицею 12-річного. Вони самі знімали відео і поширили серед знайомих. До відповідальності притягнули батьків двох правопорушників. За невиконання обов’язків щодо виховання дітей їм призначили штрафи у розмірі 850 та 1190 гривень. Щодо третього хлопця інформації в реєстрі не було. На розголос відреагував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

У Полтаві суд ухвалив рішення щодо запобіжних заходів для підозрюваних у справі про сексуальне насильство та знущання з 12-річного хлопця в Котельві.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − six =

Back to top button