Україна

Наступні півроку стануть вирішальними – Зеленський


Наступні півроку стануть вирішальними - Зеленський

Оборонна підтримка України має бути не меншою, ніж у минулі півроку, відзначи Володимир Зеленський.

 
Наступні півроку війни України з Росією стануть вирішальними і вимагатимуть ще більших зусиль, ніж за минулий час. Про це сказав президент Володимир Зеленський у зверненні до Європейської Ради у четвер, 15 грудня.
 
“Наступні півроку стануть багато в чому вирішальними в тому протистоянні, яке почала Росія цією агресією. Агресією проти України і проти кожного з вас, тому що фінальна мета Росії – значно далі за наш кордон і суверенітет. Наступні півроку вимагатимуть від нас ще більших зусиль, ніж було за минулий час”, – заявив Зеленський.
 
Президент зазначив, по-перше, що енергетичний терор Росії має зазнати поразки у всіх формах.
 
“Друге – зимова стійкість України. Закликаю продовжувати робити все, щоб ми могли підтримувати енергозабезпечення українців. Третій аспект – оборонна підтримка. Вона має бути не меншою, ніж у минулі півроку. Ми потребуємо більш сучасних озброєнь, більшого обсягу поставок. Четверте – дипломатія”, – зазначив Зеленський.
 
Глава держави також закликав союзників підтримати українську формулу миру.
 
“І п’яте – на наступні півроку. Ціннісне завдання… Вірю, що все акцентоване мною сьогодні – буде реалізовано. Тому що для України та Європи, коли ми разом, немає нічого неможливого. Будь-який терор ми переможемо, будь-які наші спільні завдання – реалізуємо” , – резюмував Зеленський.
 
 
Нагадаємо, сьогодні у Брюсселі відбувається саміт Євросоюзу. Його центральною темою стане війна України із Росією. Необхідне предметне обговорення того, як гарантувати стійкість військової та фінансової підтримки України, наголосив голова Євроради Шарль Мішель.
ЄС назвав терміни щодо нового пакету санкцій проти РФ
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button