Україна

Наступ ЗСУ розвіяв передчуття поразки – ЗМІ


Наступ ЗСУ розвіяв передчуття поразки - ЗМІ

Успіхи українців у Курській області різко посилили розмови про необхідність скасувати всі обмеження на використання західної зброї.

Українська операція в Курській області миттєво розвіяла переконання Заходу, яке наростало останнім часом, що Україна поступово рухається до поразки. Про це йдеться у статті, яку у п’ятницю, 16 серпня, опублікував Bloomberg.

Автори матеріалу зазначають, що переважна більшість країн-партнерів так чи інакше висловилася схвально щодо української операції в Курській області РФ. Хоча були й такі, хто публічно або на умовах анонімності висловлювали побоювання, що український наступ може спровокувати ескалацію війни, або принаймні погано позначиться на ситуації на Донбасі.

Зокрема, міністр оборони Італії Гвідо Крозетто був найвищою посадовою особою країн НАТО, який відкрито критикував дії Києва, називаючи їх ескалацією, що відсуває припинення вогню “все далі й далі”.

Але цей коментар викликав негайну критику з боку прем’єр-міністра Джорджії Мелоні, уряд якої заявив, що прагнення Італії до перемир’я не змінило повної підтримки Римом Києва.

Також підкреслюється, що успіхи українців різко посилили розмови про необхідність скасувати всі обмеження на використання західної зброї, яких змушена дотримуватися Україна. Однак важливіше те, що ця операція може змінити уявлення Заходу про українську бойову силу, йдеться в матеріалі.

За словами Дональда Дженсена, старшого радника з питань Росії та Європи в Інституті миру США, відчуття того, що Україна програє війну, тепер змінилося “одним махом, що захоплює дух”.

“Ми бачимо, що українці креативні, ефективні, ними добре керують. Вони дуже вміло вибрали слабке місце в російському розгортанні в країні і використовували його”, – сказав Дженсен.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що операція ЗСУ у Курській області унеможливлює заклики до “припинення вогню”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × four =

Back to top button