Україна

Наступ РФ у напрямку Попасної загальмувався – британська розвідка

Наступ РФ у напрямку Попасної загальмувався - британська розвідка

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Просування окупантів на попаснянському напрямку зупинилося

У вихідні українські сили відбили частину Сєвєродонецька, хоча російські війська, ймовірно, продовжують окупувати східні райони міста.

Росія досягла успіхів на попаснянському напрямку протягом травня, але зараз її просування в цьому районі зупинилося. Про це йдеться у розвідувальному огляді міністерства оборони Британії, повідомляє Європейська правда.

Більш широкий план Росії, ймовірно, як і раніше, у тому, щоб відрізати район Сєвєродонецька з півночі і півдня. Тим часом Росія досягла успіхів на південному, попаснянському напрямку протягом травня, але її просування в цьому районі зупинилося минулого тижня. Повідомлення про важкі артилерійські обстріли в районі Ізюма свідчать про те, що Росія готується докласти нових зусиль на північному напрямку.

“Росії майже напевно потрібно домогтися прориву хоча б на одному з цих напрямків, щоб перетворити тактичні досягнення на успіх на оперативному рівні та просунутися до своєї політичної мети з контролю над усією Донецькою областю”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українські військові провели низку успішних контратак у Сєвєродонецьку, внаслідок чого змогли знизити бойову міць російських загарбників.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button