Україна

Народного депутата від “Слуги народу” обрали віцепрезидентом ПАРЄ

Олександр Мережко - доктор юридичних наук, відомий вчений та фахівець у галузі міжнародного права, а нещодавно він став головою комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Члена української делегації, народного депутата від “Слуги народу” Олександра Мережка обрали віцепрезидентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це у Facebook повідомила заступник голови депутатської фракції політичної партії “Слуга народу” Євгенія Кравчук, передає 1NEWS.

Вона також зазначила, що ця посада важлива, адже двадцять віцепрезидентів від держав-учасниць ПАРЄ обираються щороку на початку чергової сесії і залишаються на посаді до відкриття наступної сесії.

“Посада віцепрезидента є надзвичайно відповідальною, адже він за необхідності може підмінити Президента та головувати на засіданні Асамблеї або на дебатах (якщо не бере у них участі як доповідач). Також віцепрезидент автоматично входить до складу Бюро, яке керує роботою Асамблеї шляхом підготовки порядку денного сесій та визначення питань, що заслуговують бути висвітленими у доповідях”, – повідомила Кравчук.

Варто зазначити, що Мережко – доктор юридичних наук, відомий вчений та фахівець у галузі міжнародного права, а нещодавно він став головою комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Він також має досвід викладання у США, Польщі, Індії, Азербайджані та Вірменії.

Джерело: Facebook

Back to top button