Україна

Нардепу Горвату призначили 27 млн застави через привласнення 320 га землі


Нардепу Горвату призначили 27 млн застави через привласнення 320 га землі

ВАКС призначив заставу 26,8 млн гривень депутату Роберту Горвату, якого підозрюють у заволодінні державними землями.


Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в сумі 26,84 млн гривень народному депутату, підозрюваному у справі про заволодіння державними землями. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 
 
“Слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату, якого спільно з іншими особами підозрюють у заволодінні земельними ділянками площею понад 320 га, що завдало державі збитків на більш ніж 123 млн гривень”, – йдеться у заяві.
 
За інформацією прокуратури, суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене з прокурором САП, й обрав депутату запобіжний захід у вигляді застави розміром 26,84 млн гривень.
 
Також на підозрюваного покладено обов’язок прибувати на кожну вимогу до детектива, прокурора і суду, не відлучатись за межі території України без дозволу детектива, прокурора або суду, повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування з іншим підозрюваними у справі та свідками, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон та інші документи, які дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, носити електронний засіб контролю.
 
У повідомленні САП не зазначено імені депутата, але йдеться про Роберта Горвата (депутатська група Довіра).
 
Нагадаємо, 25 жовтня САП повідомила про підозру в заволодінні державними землями нардепу Роберту Горвату.
 
У 2016-2019 роках депутат, маючи вплив на службових осіб Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, розробив злочинну схему заволодіння державними земельними ділянками.
 
За інформацією прокуратури, директор держпідприємства відмовився від права користування ділянками загальною площею 323 га та звернувся з відповідною заявою до Держгеокадастру області.

Після припинення права користування цими землями, відповідно до злочинної схеми, керівник Держгеокадастру області передав ці ділянки наперед визначеним фізособам, які в подальшому продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. У результаті реалізації цієї схеми державі було завдано понад 123 млн гривень збитків.

У Києві викрили схему привласнення землі на 100 млн гривень

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button