Україна

Намагалась зірвати наступ ЗСУ на Харківщині: затримано інформаторку РФ


Намагалась зірвати наступ ЗСУ на Харківщині: затримано інформаторку РФ

Після звільнення Харківщини жінка “залягла на дно” у деокупованій Балаклії, де намагалась знищити докази своєї співпраці з РФ.


Контррозвідка Служби безпеки викрила ворожу інформаторку, яка “зливала” бойові позиції Сил оборони напередодні звільнення Харківщини. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 13 березня.
 
З червня до вересня 2022 року жінка передавала окупантам геолокації підрозділів ЗСУ, які були зосереджені на Куп’янському напрямку. Також вона “звітувала” про наявне важке озброєння та орієнтовну кількість особового складу українських військ.
 
Для збору інформації фігурантка обходила прифронтову місцевість та приховано фотографувала місця тимчасового базування Сил оборони. Потім відповідні координати з текстовим описом відправляла “зв’язковому” російської розвідки.
 
Ним виявився її знайомий колаборант, який на той час перебував у складі окупаційного “МВС РФ” у Балаклії. Отримані відомості він передавав кадровим співробітникам спецслужби РФ.
 
Надалі отримані відомості росіяни планували використати для стримування контрнаступальних дій підрозділів ЗСУ. Але ворогу це не вдалося.

Після звільнення Харківщини фігурантка “залягла на дно” у деокупованій Балаклії, де намагалась знищити докази своєї співпраці з РФ. Втім, співробітники СБУ задокументували злочинні дії зловмисниці, а потім встановили її місцеперебування і затримали.

 
Зрадницею виявилась місцева жителька, яка після захоплення частини Харківщини виїхала на підконтрольну Україні територію області.
 
Під час обшуку за місцем затримання фігурантки вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.
 
Жінці повідомили про підозру. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, СБУ нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ РФ. Серед затриманих – очільник столичного храму УПЦ МП. 

Служба безпеки нейтралізувала мережу прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України. Зловмисники виправдовували збройну агресію РФ, закликали до захоплення всієї території України і дискредитували ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button