Україна

Найбільша війна з 1945 року – Джонсон заявив про план наступу з боку Росії – 1News

За словами Джонсона, є всі ознаки того, що план Росії у певному сенсі вже розпочався

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон


Фото з відкритих джерел

Наявні дані свідчать про те, що Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року. Про це в інтерв’ю BBC заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час Мюнхенської конференції з безпеки.

“Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати справді найбільшою війною в Європі з 1945 року тільки з погляду масштабу”, – сказав прем’єр-міністр.

Джонсон наголосив, що президент США Джо Байден розповів західним лідерам про припущення розвідки, що російські війська планують не просто увійти в Україну зі сходу, через Донбас, а й з боку Білорусі та напрямків навколо Києва.

1News за темою: ЄС запровадить санкції проти Білорусі у разі допомоги РФ у вторгненні в Україну

За словами Джонсона, є всі ознаки того, що “план у певному сенсі вже розпочався”. На питання, чи вважається все ще неминучим російське вторгнення, Джонсон сказав: “Боюсь, що саме на це вказують докази, їх не прикрасити”.

Він додав, що люди повинні також враховувати потенційну загибель не лише українців, а й молодих росіян.

Джонсон також зазначив, що Британія введе ще більш далекосяжні санкції проти Росії, ніж очікувалося раніше. За його словами, Британія та США зупинять російські компанії, які “торгують фунтами і доларами” – крок, який, за його словами, “дуже сильно вдарить” по Росії.

1News за темою: У Великій Британії планують позбавити права на купівлю житла олігархів із Росії

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський запропонував скликати саміт Ради безпеки ООН з Україною, Німеччиною та Туреччиною. Він хоче провести його в найближчі тижні.

За словами глави держави, метою саміту стане розв’язання безпекових викликів у Європі.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button