Україна

Найбільша поставка дронів: Умєров прокоментував допомогу Британії


Найбільша поставка дронів: Умєров прокоментував допомогу Британії

Лондон виділив рекордну суму на виробництво бойових дронів для України, зокрема для розвідувальних, далекобійних та морських.

У новому пакеті допомоги Україні від Великої Британії принаймні 200 мільйонів фунтів призначені на виробництво бойових дронів. Про це у пʼятницю, 12 січня, повідомив міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook.

За його словами, це найбільший пакет допомоги з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії в Україну.

“Щонайменше 200 мільйонів з цього пакету будуть виділені на виробництво бойових дронів для України, зокрема для розвідувальних, далекобійних та морських дронів. Це буде найбільша поставка дронів для України серед усіх країн”, – зазначив Умєров.

Він також зазначив, що Британія також надасть додаткові 18 мільйонів фунтів гуманітарної допомоги, на додачу до вже виділених 340 мільйонів фунтів. Це допомога для подолання наслідків російських повітряних обстрілів, посилення захисту енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, британський прем’єр-міністр Ріші Сунак під час візиту в Україну у п’ятницю оголосив, що Велика Британія надасть Україні військову допомогу на 2,5 млрд фунтів. Також цього дня Україна і Велика Британія підписали угоду у сфері безпеки. Вона розрахована на 10 років, але буде припинена, коли Україна стане членом НАТО.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button