Україна

Нафтогаз пояснив, як в Україні збільшать видобуток газу


Нафтогаз пояснив, як в Україні збільшать видобуток газу

Укргазвидобування запустило нову дотискну компресорну станцію, на яку газ надходитиме з 20 свердловин.

 

Укргазвидобування запустило в роботу нову дотискну компресорну станцію. Вона допоможе видобувати більше газу. Про це повідомила прес-служба Нафтогазу у вівторок, 2 серпня.
 
Нова станція допоможе видобувати більше газу, забезпечити надійну роботу всього комплексу для безперебійного постачання палива в опалювальний сезон для українців, а також покращити якість блакитного палива, наголошується у повідомленні компанії.
 
Голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко повідомив, що замість цієї ДКС раніше використовувалася неефективна та ненадійна станція, збудована ще за радянських часів.
 
Будівництво нової станції проводилося з найновішим обладнанням із високим ступенем автоматизації, зазначили у Нафтогазі.
 
Також у повідомленні йдеться, що нова ДКС здатна готувати для передачі в газотранспортну систему 16,5% газу, який видобуває Укргазвидобування  на заході України. Очищення газу на станції проводитиметься відповідно до міжнародних стандартів, закріплених у новому Кодексі газотранспортної системи України.
 
“Газ на ДКС надходитиме з більш ніж двох десятків свердловин. Робота нової станції дозволить отримувати додатковий газ за рахунок мінімізації технологічних втрат”, – додали в Нафтогазі.
 
Нагадаємо, на початку літа уряд доручив Нафтогазу накопичити до опалювального сезону 19 млрд кубометрів.
 
Місяць тому у Нафтогазі говорили, що Україні потрібно 8 млрд доларів, щоб досягти поставлених Кабміном показників. Але тоді тисяча кубометрів газу коштувала менше тисячі доларів, а зараз – понад дві тисячі доларів.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button