Світ

У Росії творець вакцини Спутник V помер від пневмонії

У Росії творець вакцини Спутник V помер від пневмонії

Фото: НТ-Фарма Читайте на WWW.KP.RU:

Борис Народицький помер від пневмонії

Останні півтора місяці Борис Народицький провів у Боткінській лікарні у тяжкому стані, у нього розвинулася пневмонія.

У Росії помер один із головних творців вакцини проти коронавірусу Спутник V Борис Народицький. Про це у четвер, 11 січня, повідомив телеканал RTVI з посиланням на головного наукового співробітника НДЦ епідеміології та мікробіології ім. Гамалії Анатолія Альтштейна.

“Помер головний творець вакцини Спутник V, мій друг, професор Борис Савелієвич Народицький”, – розповів Альтштейн.

Вірусолог не уточнив причини смерті Народицького. Вченому було 82 роки.

Разом з тим Telegram-канал SHOT повідомив, що причиною смерті Народицького стала пневмонія на тлі тяжкої травми, отриманої два роки тому.

“У 2021 році Народицький при падінні зламав один із шийних хребців, відтоді він був сильно обмежений у русі, страждав від гострого болю та приймав різні препарати. Останні півтора місяці вчений провів у Боткінській лікарні у тяжкому стані, у нього розвинулася пневмонія. Організм не впорався. Вчора вірусолог помер”, – йдеться у повідомленні.


Борис Народицький – доктор біологічних наук, професор. З 2002 року працював у Центрі ім. Гамалеї. Народицький був батьком-засновником векторної платформи аденовірусу людини, на основі якої була створена вакцина Супутник V.

Раніше стало відомо, вакцина Спутник V не захищає від коронавірусу “просто зовсім”, після з появою нових штамів. Таку заяву зробив керівник російського Центру імені Гамалії, який розробляв вакцину проти COVID-19.

ВООЗ закликала знову носити маски через COVID

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button